Confidenţialitate

Catherine Cieczko, directoarea de comunicare Shift2Rail: ”Cu cât călătorești mai mult cu trenul, cu atât vei motiva autoritățile să facă mai mult”

2021 este anul căilor ferate în Europa. Autoritățile comunitare și-au propus ca in următorii 10 ani sa creeze infrastructura pentru ca să putem călatori in toate tările europene cu acelasi tip de tren, sa ne putem cumpara bilete printr-o singura aplicatie. E una dintre metodele alese pentru a populariza acest mijloc de transport verde.

În exclusivitate pentru Misiunea Verde, Sonia Teodoriu a stat de vorbă cu Catherine Cieczko, directoarea de comunicare Shift2Rail, despre viitorul european pe șine.

”Înțeleg că în România sistemul feroviar este scump, dificil, cu întârzieri mari și nu este foarte bine conectat. Aceasta este, desigur, o preocupare pentru Shift2Rail pentru că ne uităm la cercetare și inovare pentru a îmbunătăți sistemul feroviar în Europa.

Evident, dacă o țară rămâne în urmă este dificil să facem un sistem eficient pe continent. Sfatul meu pentru autoritățile române este să profite la maximum de oportunitățile pe care le au fiind parte din Uniunea Europeană. Invităm operatorii feroviari să intre în Shift2Rail și să aplice pentru finanțări pentru îmbunătățirea sistemelor feroviare”, spune, la Europa FM, Catherine Cieczko.

”Cu cât călătorești mai mult cu trenul, cu atât vei motiva autoritățile să facă mai mult, să ofere un serviciu mai bun.

Ideea principală acum este să mutăm bunurile de pe șosele pe șine, ca să decarbonizăm Europa – având obiectivele Green Deal – așa că ideea, atât pentru companii, cât și pentru fiecare dintre noi, este să folosim tot mai mult trenul și așa vom determina autoritățile să se implice mai mult”, subliniază directoarea de comunicare a Shift2Rail, instituția europeană responsabila cu armonizarea căilor ferate peste tot în Uniunea Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO ILUSTRAȚIE: Silver Ringvee / Unsplash