Cateva mii de postasi au protestat in Piata Victoriei din Bucuresti

Ei au pichetat și săptămâna trecută sediile Poștei și au cerut demisia conducerii, salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Îmbrăcați în roșu și fluturând steaguri de aceeași culoare, miile de sindicaliști au cerut ca revendicările lor să fie luate în seamă.

Ei cer, între altele, demiterea directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, Ion Smeeianu, şi a directorului executiv.

Sunt nemulțumiți și de banii pe care-i încasează pentru munca loc, motiv pentur care au cerut acordarea unei creşteri salariale egale cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, începând cu data de 1 iunie.

Marţi, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

În cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, aceștia amenință cu greva foamei.

Pe de altă parte, conducerea companiei susține că în primul trimestru al acestui an a înregistrat un profit operațional de 22,5 milioane lei în urma reducerii personalului.

Față de martie 2012, personalul de conducere al operatorului poştal naţional a fost redus cu 55%, iar cel funcţional cu 16 procente