Confidenţialitate

Cătălin Tolontan: “Îl caută disperaţi pe pompierul care ne-a dat informaţia, dar nu au nicio şansă să ajungă la el” – VIDEO

Cătălin Tolontan a discutat cu Moise Guran şi cu Cristian Tudor Popescu despre dezastrul din Colectiv şi despre filmul făcut public de Libertatea, la patru ani de la tragicul eveniment.

“Acest film, pe care, în sfârşit, procurorii îl vor avea, nu a intrat în ISU cu număr de înregistrare. Nici astăzi, după patru ani, nu există numere de înregistrare.

Ei acum, când îl caută disperaţi pe pompierul care ne-a dat informaţia, nu au nicio şansă să ajungă la el pentru că nimeni nu ştie câţi oameni au văzut acest film.

Nu a fost circulat în scris, şi când l-au cerut de la IGSU la ISU şi l-au văzut cei cinci, aşa cum s-a recunoscut, ei nu l-au cerut în scris.

Nici acum, aceste filme, care pot fi probe în justiţie sau probe de analiză pentru pompieri, nu intră într-un circuit normal, astfel încât să ştii ce se întâmplă cu ele mai departe”, a spus Cătălin Tolontan, prezent în studioul Europa FM la patru ani de la tragedia din Colectiv.

“Autorităţie nu au stabilit un perimetru. Dacă stabileau perimetru, oficialităţile nu aveau ce căuta acolo, inclusiv Raed Arafat nu avea ce căuta în momentul acela, în civil. Cu atât mai puţin politicienii, primarul Piedone şi ceilalţi”, a precizat jurnalistul Cătălin Tolontan.