Confidenţialitate

Cătălin Tolontan despre faptele care l-au adus pe Raed Arafat în mijlocul unui scandal – VIDEO

În ediţia specială Avocatul Diavolului, de la Europa FM, Cătălin Tolontan a făcut o trecere în revistă a faptelor care l-au adus azi pe Raed Arafat în centrul unei dezbateri aprinse.

Jurnalistul Cătălin Tolontan consideră că “publicul din România a fost dezinformat” de Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat, în 31 octombrie, că nu există documente la ISU Bucureşti prin care să îi fie solicitat un punct de vedere privind activităţile desfăşurate în clădirea fabricii Pionierul în care se află şi clubul Colectiv.

Raed Arafat a precizat că, după incendiu, a solicitat să se caute în arhiva ISU Bucureşti dacă există vreo evidenţă privind activităţile desfăşurate în clubul Colecitv şi că i s-a comunicat că nu.

“Nimeni nu avea informaţiile pe care Raed Arafat le-a dat în numele unui sistem pe care nu-l cunoştea suficient de bine şi în care a avut prea multă încredere”, consideră Cătălin Tolontan.Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
a arătat miercuri, într-un comunicat de presă, că a primit, în 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a contactat, marţi, conducerile IGSU şi ISU Bucureşti şi le-a trimis o sesizare în care semnala existenţa unui fax de la Emagic privind organizarea festivalului PLUM în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie. La eveniment erau aşteptaţi aproximativ 2.000 de oameni, potrivit adresei Emagic.

Ca urmare a acestor dezvăluiri, şefii ISU Bucureşti-Ilfov – inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Schiopu şi adjunctul Giani Aldoiu -, au fost suspendaţi din funcţii la aproape o lună de la tragedia din Colectiv.