Confidenţialitate

Cătălin Ștefănescu, în Clubul de Weekend la Europa FM

Realizatorul emisiunii ”Garantat 100%, Cătălin Ștefănescu, vine în Clubul de Weekend, vineri, la Europa FM. ”Garantat 100%” reprezintă una dintre cele mai longevive şi apreciate emisiuni culturale din România.

Despre cum o emisiune TV atipică poate scrie istorie într-un peisaj media dominat de tabloidizare, dar și ce înseamnă jurnalismul cultural în România, vineri, de la ora 19:00, într-o discuție ca între prieteni cu Toader Păun și Cătălin Ștefănescu, în direct la Europa FM și video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

Membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului ”Garantat 100%” de la TVR 1.

Născut pe 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre teatrul antic din Grecia.

Între 1991 şi 1998, a publicat o serie de articole în Contemporanul, Steaua, Cotidianul (suplimentul Litere, arte, idei ), Canava Odeon, Direcţia 9. A fost şeful compartimentului de difuzare şi imagine la TVR Cluj, apoi secretar general de redacţie la TVR Cluj, dar şi realizator şi prezentator al emisiunii ”Întâlnirea de Sâmbătă” (TVR 1 şi TVR2).

Cătălin Ştefănescu a obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate sub acest generic: între 2003 şi 2006 – Premiul APTR pentru emisiune culturală şi pentru magazin cultural, în 2002 – Premiul pentru cel mai bun documentar românesc – Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul Internaţional de Film Antropologic – Sibiu). Tot în 2002, a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timişoara) – pentru Regizorul… şi Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune – Garantat 100%. În 2010, i-a fost acordat Premiul Flacăra pentru jurnalism.