Catalin Predoiu: PNL vrea reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, daca programul liberal de guvernare va fi implementat

În prima etapă a unei viitoare guvernări a Partidului Național Liberal (PNL) se poate trece la o serie de măsuri de relaxare fiscală, printre acestea aflându-se și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, a declarat prim-vicepreședintele liberal Cătălin Predoiu, propunerea sprjinită de PNL la funcția de prim-ministru.

Cătălin Predoiu a precizat că în cazul în care PNL va reuși să implementeze lucrurile propuse prin programul liberal de guvernare atunci ‘putem trece într-o primă etapă la o serie de măsuri de relaxare fiscală’. Măsurile sunt: reducerea taxei pe stâlp progresiv, până la zero, până la 31 decembrie 2016, reducerea accizei la carburanți până la zero până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS-ului la trei salarii medii brute pe economie pentru profesiile liberale și TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016. Cătălin Predoiu a adăugat că măsurile de relaxare fiscală avute în vedere de liberali ar conduce la creșterea gradului de conformare voluntare și, implicit, a veniturilor la bugetul statului.