Confidenţialitate

Predoiu a primit aviz negativ în Parlament. Tensiuni în timpul ședinței | AUDIO

Ministrul desemnat pentru Justiție Cătălin Predoiu a primit aviz negativ, marți, în comisiile reunite juridice ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” și 10 abțineri.

La audieri, Cătălin Predoiu a spus că adoptarea ordonanțelor de urgență fără avizul Consiliului Legislativ este o cutumă a tuturor Guvernelor.

Liberalul a adăugat că pensiile speciale sunt o problemă şi că trebuie găsite soluţii tehnice.

„Nu trebuie să mai avem pensii care să depăşească salariul. Nu trebuie să se mai cumuleze salariul din ultimele luni cu alte venituri. Nu poţi să te uiţi nici la pensii care ajung fie la de două ori salariul, nici la afectarea statutului judecătorilor. Aceste pensii de serviciu trebuie să fie de un nivel cât mai apropiat de nivelul aflat în plată în perioada serviciului, având în vedere restricţiile judecătorilor”, a precizat Predoiu.

Mai mulţi parlamentari din comisiile juridice l-au luat astăzi la rost pe ministrul Justiţiei pe motiv că se întâlneşte cu ambasadorii mai multor state acreditaţi la Bucureşti şi mai ales cu cel al Statelor Unite.

Cătălin Predoiu s-a evervat, însă le-a explicat  aleşilor că statul român ar trebui să le fie  recunoscător ţărilor aliate care oferă expertiză şi bani pentru pregătirea angajaţilor din sistemul judiciar românesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Nicolae Şerban, de la PSD, i-a dat o replică ironică ministrului Justiţiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.