Confidenţialitate

Cătălin Drulă, la Deșteptarea României, despre sistemul de taxare a circulației pe drumurile naționale, pentru transportatori | AUDIO

Deocamdată nu se știe de când se va schimba modul de taxare a circulatiei pe drumurile nationale pentru transportatori.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă vine cu precizări la Europa FM în emisiunea Deșteptarea României, după ce ministrul fondurilor europene a anuntat că transportatorii de mărfuri pe drumurile naționale vor fi taxati la numărul de kilometri parcuși, nu pe zi.

”Sistem care este și mai echitabil și din perspectiva utilizatorului, plătește cât folosește, și din perspectiva societății – poluatorul plătește. Ne permite să strângem fonduri mai corect pentru întreținerea infrastructurii existente. Nu am un calendar, vom contacta o consultanță ca să vedem care este cel mai bun sistem de folosit în România, există sisteme care se folosesc în Austria sau Germania care au un echipament care se pune la bordul camionului, el este citit de anumite porți fixe, de satelit, altele sunt bazate, pur și simplu, pe scanarea numărului de către acele cititoare care citesc și rovonieta în prezent.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.