Confidenţialitate

Cătălin Cherecheș, prins în Germania. Reacția lui Cătălin Predoiu

Primarul din Baia Mare a fost prins în urmă cu puțin timp în Germania . Cătalin Cherecheș a fugit din țară vineri, înainte de a fi condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție. „Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin”, a scris ministrul de Interne Cătălin Predoiu.

Comunicatul transmis de Inspectoratul General de Poliție

„În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite IGP.

Reacția lui Cătălin Predoiu

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Cătălin Cherecheș

Citește și: Cosmin Andreica, despre cazul Cherecheș: De vineri până duminică au fost doar eliberări din funcție cu titlul de demiteri / Acesta va fi viitorul dacă intrăm în Schengen | VIDEO