Cătălin Cherecheș, primarul reales din Baia Mare, ar putea fi eliberat din arest

Tribunalul Maramureș decide marți dacă primarul reales din Baia Mare, Cătălin Cherecheș va fi eliberat din arest.

Înainte cu două zile de alegeri, el a solicitat să fie cercetat sub control judiciar. Cătălin Cherecheș se află în arest de la finalul lunii aprilie  și a câștigat primăria de după gratii.

Cătălin Cherecheș a fost arestat preventiv pe 27 aprilie fiind acuzat de luare de mită în formă continuată și este încarcerat la Penitenciarul Gherla din Cluj. Chiar și așa, el a câștigat primăria Baia Mare cu peste 70% din voturi.

Încă din noaptea alegerilor el le-a transmis băimărenilor un mesaj pe Facebook în care le mulțumea din toată ființa lui. Mai mult, le spunea că va fi mai mult decât un primar: “Voi fi fratele vostru, copilul vostru, nepotul vostru!”.

Cherecheș și-a depus candidatura ca independent cu doar câteva ore înainte de a fi reținut de DNA. În primă fază, Tribunalul Baia Mare i-a respins candidatura, insă hotărârea a fost atacată cu apel. El este acuzat că ar fi primit 70.000 de lei de la o persoană din conducerea clubului de fotbal Municipal Baia Mare pentru a susține financiar gruparea sportivă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS