Confidenţialitate

Cât valorează un vot? – VIDEO

Trei tineri au creat site-ul care calculează valoarea unui vot exprimat la precedentele alegeri locale, cu scopul conștientizării importanței prezenței la vot. La adresa valoarevot.ro se poate selecta localitatea de domiciliu iar în câteva secunde oricine poate afla cât valorează votul său.

După cum explică Bogdan, creatorul proiectului valoarevot.ro, în calcul se ține cont de bugetul local din ultimii patru ani, numărul de tururi de scrutin și numărul voturilor valabil exprimate.

Ideea din spatele acestui site i-a venit lui Bogdan, un corporatist în vârstă de 29 de ani care lucrează în domeniul comunicării, după ce a observat că tinerii devin din ce în ce mai dezinteresați de vot. S-a gândit că mulți nu conștientizează importanța unui vot, așa s-a gândit că banii ar fi cel mai potrivit mijloc de a atrage atenția asupra alegerilor locale.

În proiect, lui Bogdan i s-au alăturat Adrian și Răzvan, doi prieteni, care au muncit timp de aproximativ două săptămâni pentru a putea corela datele oficiale și a le integra în platforma a cărei dezvoltare a fost susținută intergral de cei trei, fără sprijinul vreunei organizații sau partid.

”Nu a fost ușor să ajungem la date, am curățat manual peste 160 de tabele cu bugetele individuale a peste
3000 de localități. Dar un lucru e sigur: valoarea e surprinzătoare”, spun cei trei pe valoarevot.ro

Despre modul în care s-a născut proiectul și cât valorează un vot, în interviul video realizat de Toader Păun cu Bogdan, creatorul valoarevot.ro: