Cât te interesează alegerile locale?

Cu o ipocrită uimire, dar și cu nesfârșită revoltă, opinia publică din România constată contradicția dintre ceea ce spun și ceea ce fac românii, atunci când vine vorba de alegeri și candidați.

Ieri s-au încheiat înscrierile pentru alegerile locale, iar tabloul arată, ca de obicei, de râsu-plânsu.

Zeci de candidați condamnați, anchetați sau trimiși în judecată, majorirtatea dintre ei cu șanse reale de a fi realeși, constată cotidianul Adevărul.

Pe site-ul de comenatarii Republica, domnul Cristian Tudor Popescu constată că  “românii nu văd nicio contradicție în a spune că au încredere în DNA și a-i vota pe Vanghelie sau Piedone. Încrederea în DNA este nădejdea ca procurorii să-i umfle pe „ăilalți”, pe „hoții care au furat România”, dar să nu se atingă de alesul lor, care le „face”, le „dă” de la el, bănci, parcuri, panseluțe, o icră, o proteină la Romexpo, niscai ulei și zahăr când se apropie urna”.

„Rămâne speranța schimbării atmosferei morale din întreaga societate românească, a atitudinii față de fărădelege și cei ce o comit. Or, votanții penalilor ne demonstrează că o asemenea speranță nu e o utopie – e o prostie”, mai spune domnul Popescu.

Așadar, nicio surpriză, și la alegerile din acest an, România joacă ruleta rusească. Preferăm să dăm cu toții vina pe candidați, pe politicieni, pe penali, când, de fapt, bârna este în ochiul nostru.

Piedone, Vanghelie, Robert Negoiță, Cherecheș de la Baia Mare, prins ieri de procurori în flagrant cu șpaga, precum cățelușul cu părul creț, dar și Olguța Vasilescu de la Craiova, George Scripcaru de la Brașov, Tudor Pendiuc, la Pitești, Romeo Stavarache, la Bacău, deja condamnat în primă instanță și mulți, mulți alții.

Te vei duce la vot? Dar dacă nu vei avea între cine și cine să alegi? E soluție să participi la acest scrutin sau e mai bine să nu dai nimănui un vot, atâta timp cât există riscul ca într-o zi eroul tău de azi să ajungă la DNA?

Cum poți schimba societatea, modul duplicitar al celor mai mulți dintre noi, care susțin DNA-ul și anticorupția, dar preferă să ignore faptele celor pe care îi votează?

Cât te interesează alegerile locale?