Cât şi cum trebuie să mâncăm pentru a slăbi într-un mod sănătos

De la ceea ce bem, până la ce mâncăm şi alegerile mici pe care le facem în fiecare zi, totul se reflectă în stilul nostru de viaţă şi când vine vorba de a slăbi într-un mod sănătos sunt mai multe aspecte de care ar trebui să ţinem cont.

Dacă doriți să slăbiți numai prin sport, trebuie să luați în calcul că foarte important este ce și cum mâncați. Mișcarea și exercițiile fizice sunt foarte importante și benefice pentru sănătate. Dar scăderea în greutate începe în momentul în care controlăm ce mâncăm. Nu contați numai pe faptul că munciți din greu la sala de sport.

Și nu este vorba numai despre ce mâncați. Contează și când faceți acest lucru. Mâncând pe fugă sau la ore nepotrivite dereglați semnalele creierului privind necesitățile corpului și atunci există riscul să mâncați mai mult decât este necesar. Nici dacă săriți peste mic dejun, prânz sau cină nu este o idee bună. Atunci când ne înfometăm, metabolismul încetinește, iar corpul va începe să depoziteze grăsime. Metabolismul încetinește și în mod normal odată cu trecerea anilor, dar îl putem menține activ mâncând regulat. Asta înseamnă trei mese pe zi care nu ar trebui să depășească 700 de calorii fiecare și două gustări sănătoase între acestea. Ovăzul, fructele de pădure și nucile sunt bune la micul dejun. Carnea slabă, peștele bogat în acizi grași omega3, legumele sau orezul brun sunt opțiuni excelente pentru prânz și cină. Renunțați la chipsuri și prăjituri pentru gustările dintre mese și alegeți un măr sau un pahar de iaurt slab. Dacă alegeți alimente procesate, verificați eticheta: pot avea un conținut ridicat de grăsimi, sare și zahăr.

Stresul este un bun prieten al obezității. Nu combateți stresul mâncând ciocolată, ci practicând exerciții fizice sau de relaxare, precum tehnici speciale de respirație.

Nu în ultimul rând, nu uitați că și băuturile răcoritoare conțin calorii, dar și băuturile alcoolice. Apa, ceaiul neîndulcit sau laptele cu un conținut scăzut de grăsime sunt cele mai bune opțiuni pentru o greutate optimă.