Confidenţialitate

Cât ne costă polițele RCA în următoarele 6 luni? Finanțele au publicat tarifele maximale pentru fiecare categorie de autoturisme

Ministerul de Finanțe a lansat în dezbatere publică tarifele maxime ale polițelor RCA.

Pentru un autoturism, spre exemplu, o persoană fizică poate plăti între 547 de lei și 3.000 de lei, în funcție de puterea motorului și de vârsta șoferului.

Tarifele au fost stabilite de către Autoritatea pentru Supraveghere Financiară după consultările cu transportatorii și cu firmele de asigurări.

Pentru un autoturism al cărui motor are o capacitate cilindrică mai mică de 1.200 centimetri-cubi, șoferul plătește cel mult 997 de lei anual.

Tariful e valabil pentru conducătorii auto care au cel mult 25 de ani.  Tariful maximal în cazul șoferilor care au împlinit 60 de ani este 547 de lei pe an.

Pentru mașinile echipate cu motoare care au capacitatea cilindrică între 1.200 și 1400 de centimetri-cubi, prima maximă este 985 de lei, în cazul șoferilor tineri.  Cei peste 60 de ani plătesc cel mult 541 de lei.

Pe de altă parte, un șofer care nu a împlinit 25 de ani și conduce o mașină cu motor de peste 2500 de centimetri-cubi poate plăti și 3.087 de lei pe an.

În cazul firmelor care dețin mașini de transport marfă, tarifele RCA sunt cuprinse între 943 și 7.534 lei.

Tarifele maxime pentru RCA pot fi consultate AICI

Odată ce hotărârea de Guvern va fi aprobată, firmele de asigurări sunt obligate să nu depășească aceste tarife pe o perioadă de 6 luni.