Confidenţialitate

Cât de ușor e să transformăm, într-un apartament de bloc, resturile alimentare în compost

Luna octombrie a fost Luna Reducerii Risipei Alimentare, în Misiunea Verde, la Europa FM. Ultima ediție din această lună aduce o discuție aplicată despre risipa alimentară și cum o putem transforma în bogăție.

Am tot explicat în Misiunea Verde ce impact are cererea tot mai mare de alimente, care vine la pachet cu creșterea emisiilor de carbon, distrugerea pădurilor seculare sau distrugerea ecosistemelor acvatice.

Dacă deșeurile alimentare ar fi o țară, aceasta ar fi al treilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de sera dupa SUA si China, potrivit Organizației pentru Alimentație si Agricultură a Națiunilor Unite. Deci, dacă tot este atat de mare, de ce sa nu ne gandim cum s-o transformam in ceva bun, cum ar fi, compostul?!

Transformarea mâncării alterate în compost adresează 2 probleme de mediu: micșorarea cantităților de alimente putrezite care ajung la gunoi și care se transformă în emisii de metan, apoi compostul hrănește și reface pământul din grădină.

Despre cum putem transforma resturile alimentare în compost, într-un mod ușor si rapid, la noi acasă, am aflat de la Dan Țone, expert în managementul deșeurilor organice:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ILUSTRAȚIE: Gabi Miranda / Unsplash