Confidenţialitate

Cât de bătrân arăţi de fapt? Acest site îţi oferă imediat răspunsul

Microsoft a creat un site care îţi spune ce vârstă arăţi de fapt că ai, analizând pur şi simplu o fotografie cu chipul tău.

Site-ul How-old.net răspunde la o întrebare simplă: Cât de bătrân arăt? Iar procedeul este la fel de uşor: Încarci o fotografie clară cu tine, în prim-plan – sau cu oricine altcineva doreşti – şi afli care este vârsta pe care pari că o ai în funcţie de chipul tău.

Dar ghicitul vârstei cuiva e destul de dificil, chiar şi pentru un robot. De aceea utilizatorii primesc, odată cu rezultatul, şi mesajul “Ne cerem scuze dacă nu am nimerit bine vârsta şi genul”.

Site-ul, parte din iniţiativa Project Oxford, dezvăluită de Microsoft la o conferinţă, foloseşte tehnologia de detectare a feţei, care va putea fi folosită pentru sarcini ca sortarea unei colecţii vaste de fotografii pe internet. Potrivit Microsoft, scopul acestui proiect este “obţinerea de date în timp real” despre informaţiile pe care le adună legate de genul şi vârsta oamenilor.

Conceput să fie un test discret şi nesemnificativ, cu cel mult 50 de utilizatori, site-ul How-old.net a devenit extrem de popular într-un timp foarte scurt. „Am fost şocaţi”, au scris doi membri Microsoft pe blogul tehnic al companiei, potrivit TheVerge. “În câteva ore, peste 35.000 de utilizatori accesaseră pagina în întreaga lume”.

Suntem curioşi: Ai încercat site-ul care spune ce vârstă pari că ai? Care a fost rezultatul?