Cât costă carnea de miel în piețele din țară

Cu aproape două săptămâni înainte de Paște, în piețe a apărut deja carnea de miel. Prețul unui kilogram de carne variază anul acesta de la 18 la 27 de lei și diferă de la un județ la altul.

Potrivit statisticilor, în ţară sunt aproximativ 7-8 milioane de miei de vânzare, iar de Paşte se vând circa un milion.

Românii nu concep masa de Paşte fără friptură de miel, drob, stufat sau borş, iar materia primă a intrat deja în pieţe. Ofertele sunt diverse, de la oraş la oraş, iar preţurile sunt în general aceleaşi ca anul trecut. Astfel, carnea de miel costă în medie 20 de lei kilogramul.

În hala Obor din Bucureşti, un kilogram de carne se vinde cu 23 – 24 de lei. În piețele din județul Alba, mielul costă între 10 lei pe kilogram, în viu, şi 20 de lei pe kilogram, tăiat. La Cluj, un kilogram ajunge la 25 de lei. În piaţa centrală din Craiova, carnea de miel se vinde cu 18-20 de lei kilogramul. În pieţele din Timişoara, carnea de miel se vinde la preţuri ce pornesc de la 25 de lei şi ajung până la 27 de lei.

Mielul autohton, care are preţuri similare cu cele de anul trecut, este concurat în pieţe şi în magazine de cel din Noua Zeelandă, Germania, Siria, Norvegia sau Turcia, care costă dublu, adică şi 40 de lei kilogramul.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS