Confidenţialitate

Cât costă acum biletele la cele mai populare festivaluri de muzică ale verii 2023 în România (P)

Distracția la cel mai înalt nivel are mereu un cost, iar prețurile abonamentelor la cele mai așteptate festivaluri de muzică ale verii 2023 în țara noastră pot varia în funcție de moment. După cum se știe, exceptând campaniile promoționale, prețurile minim sunt de obicei cele cumpărate din timp. Cu cât evenimentul se apropie și numărul de bilete disponibile scade, cu atât prețurile cresc.

În prezentul articol, ilustrăm așadar costurile pentru abonamente la unele dintre cele mai populare festivaluri din lumea muzicală în România, așa cum sunt acestea disponibile pe website-urile oficiale ale respectivelor evenimente, la începutul lunii mai 2023. Evident, aceste prețuri se pot modifica în orice moment, însă datele sunt utile în sens informativ, pentru a cunoaște variantele existente în funcție de planuri și bugete personale.

Între festivaluri de top, un mega concert rock

Startul festivalurilor din sezonul cald 2023 a fost dat la final de aprilie, când la Costinești zeci de mii de participanți s-au distrat la Beach, Please! Festival. Urmează multe alte evenimente pe parcursul lunilor viitoare. Festivalurile deja cunoscute vin în vara 2023 cu noi ediții, dar printre ele se numără și concerte care merită toată atenția.

Un astfel de moment cu totul special este concertul rock al anului în țara noastră: Guns N’ Roses la București, pe data de 16 iulie, pe Arena Națională. Pentru prima dată reuniți în formula clasică, consacrată, membrii Guns N’ Roses vor susține un concert în Capitala României, parte din turneul lor european.

Cei care doresc să îi vadă live pe Axl Rose, Slash si Duff McKagan pot cumpăra în prezent bilete online la concert începând de la prețul de 300 lei. Costurile variază în funcție de categoria biletului. Există și opțiuni VIP, pachete cu extra beneficii, la prețuri ce depășesc 1.000 lei și ajung chiar la peste 5.000 lei. Legendara trupă Guns N’ Roses este parte din istoria muzicii rock. Melodiile sale au fost incluse pe coloana sonoră a multor filme, iar providerul suedez de conținut pentru cazino NetEnt a lansat în 2016 un slot online care îi poartă numele și se bucură de un succes fantastic și în prezent.

UNTOLD, festival de top și în 2023

Cel mai celebru festival de muzică din România rămâne UNTOLD și în 2023. Pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, organizatorii așteaptă o participare record în perioada 3 – 6 august. UNTOLD este un adevărat fenomen, fiind foarte greu să găsești cazare la prețuri decente în zona Cluj, în zilele de festival.

Alesso, Armin van Buuren sau David Guetta sunt printre artiștii cap de afiș la marele eveniment muzical de la începutul lunii august. Prețurile abonamentelor pornesc în prezent de la 139 de euro + taxe, dar există și opțiuni de pachete pentru mai mulți participanți, la preț și mai avantajos.

Neversea, un alt motiv pentru vacanță pe litoral

Cu aproximativ o lună mai devreme, între 6 și 9 iulie, la Constanța este organizat festivalul Neversea. Artiștii ce vor performa pe mai multe scene amenajate pe plajă vor asigura distracția pentru participanți – localnici, dar mai ales turiști ce vin la mare nu doar pentru motivele obișnuite, ci și pentru a lua parte la acest festival. Prețurile abonamentelor încep acum de la 119 euro + taxe. Și aici există pachete pentru 4, 5 sau 6 persoane, precum și alte tipuri de bilete speciale.

Electric Castle, la mijlocul verii

În centrul distracției muzicale din această vară se va evidenția și Electric Castle, festival organizat la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj. Între 19 și 23 iulie 2023, Transilvania va răsuna iar cu muzică electronică și nu numai. Prețul distracției: de la 149 euro + taxe.

Demn de subliniat este faptul că la toate festivalurile menționate există și abonamentele la preț redus pentru cei cu vârsta mai mică de 21 de ani.