Câştigătorii primei ediţii On Air Music Awards

Prima ediţie a galei On Air Music Awards s-a desfăşurat luni seară, la Teatrul Naţional Bucureşti.

Loredana a câştigat premiile pentru cea mai bună voce feminină şi pentru cel mai bun live, iar Marius Moga pentru cel mai bun compozitor (pentru piesele ‘K-Boom’ – interpret CRBL feat. Helen; ‘K la meteo’ – interpret What’s Up feat. Andra; ‘Electronic Symphony’ – interpret Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu; ‘Petre’ – interpret CRBL feat. Adda).

La categoria ‘cel mai bun pop-rock’, câştigători au fost cei de la Holograf, pentru piesa ‘Cât de departe’, în timp ce CRBL feat. Helen au fost desemnaţi câştigători la categoria ‘cel mai bun dance’, pentru piesa ‘K-Boom’.

Sophie şi Maximilian au câştigat trofeul pentru ‘cel mai bun hip-hop’, iar premiul pentru ‘cel mai bun rock alternativ’ a revenit trupei Robin and the Backstabbers, pentru piesa ‘SPNZRTR’. De altfel, membrii trupei Robin and the Backstabbers au primit şi premiul pentru artistul anului.

Premiul pentru cel mai bun videoclip i-a revenit lui Smiley, pentru ‘Dead Man Walking’ (regia: Barna Nemethi & Vlad Feneşan).

Premiul pentru cea mai bună voce masculină i-a revenit lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf, iar premiul pentru cel mai bun ambasador muzical i-a fost acordat cântăreţei Inna.

Premiul pentru cel mai bun text în limba română a fost acordat Zoiei Alecu, pentru piesa ‘Printre lupi’, iar premiul pentru ‘cel mai bun folk’, trupei Poesis, pentru ‘Năluca’.

Cel mai bun debut a fost desemnat What’s Up, pentru ‘K la meteo’ (feat. Andra), în timp ce premiul pentru promotorul anului i-a revenit companiei Emagic. Cat Music a fost declarată casa de producţie a anului.

LaLa Band a primit două trofee la gală, cel pentru cel mai căutat artist pe Google, precum şi un premiu special.

Premiul pentru cel mai vizualizat videoclip românesc pe YouTube le-a fost acordat lui Smiley, Alex Velea & Don Baxter, pentru piesa ‘Cai verzi pe pereţi’.

Premiul pentru întreaga activitate i-a fost acordat lui Aurel Mitran.

Gala On Air Music Awards este organizată de Star Management, iar anul acesta s-a aflat la prima ediţie. Iniţiativa a pornit din dorinţa recunoaşterii şi aprecierii celor mai însemnate personalităţi ale scenei muzicale româneşti, care au o reală şi substanţială contribuţie pentru promovarea acesteia, în ţară şi în străinătate, potrivit lui Zoli Toth, fost membru al trupei Sistem şi managing partner al Star Management.

Nominalizările au fost făcute pe baza numărului de difuzări la posturile de radio şi televiziune, a numărului de concerte şi a propunerilor făcute de oameni de radio, jurnalişti, promotori şi case de producţie. Perioada luată în calcul pentru nominalizările de anul acesta a fost 1 februarie 2012 – 1 februarie 2013.