Câştigătorii NME Awards 2013

Trupa The Rolling Stones a câştigat două trofee la gala NME Awards 2013, care a avut loc miercuri seară, la Londra

The Rolling Stones s-a impus la categoria ‘cea mai bună trupă live’, iar ‘Crossfire Hurricane’, un documentar-caleidoscop despre istoria celebrului grup britanic, s-a impus la categoria ‘cea mai bună muzică de film’. Biffy Clyro a fost desemnat ‘cel mai bun grup britanic’, iar The Killers s-a impus la categoria ‘cel mai bun grup internaţional’.

Johnny Marr, fostul chitarist al trupei The Smiths, a fost recompensat cu trofeul pentru întreaga carieră, Godlike Genius Award. Acest premiu reprezintă o recunoaştere a carierei sale de peste 30 de ani în industria muzicală, pe parcursul căreia Johnny Marr a colaborat cu o serie de muzicieni şi trupe celebre, precum Paul McCartney, The Pretenders, The The, Modest Mouse şi The Cribs.

Un alt artist care a câştigat miercuri seară două trofee la gala NME 2013 este Florence Welch, solista grupului Florence and the Machine. Ea a câştigat premiul categoriei ‘cel mai bun artist solo’ şi a asigurat vocea pentru piesa ‘Sweet Nothing’, de Calvin Harris, desemnată ‘cea mai bună piesă dance’.

La categoria ‘cel mai bun album’ s-a impus materialul discografic ‘Given to the Wild’ al trupei The Maccabees, iar cântecul ‘Inhaler’ al trupei Foals a fost desemnat ‘cel mai bun single’.

Cel mai bun videoclip a fost desemnat cel al piesei ‘R U Mine?’ lansată de trupa Arctic Monkeys.

Grupul One Direction, care se bucură de mare succes în rândul adolescentelor, a fost desemnat câştigător la categoria ‘cea mai proastă trupă’. Solistul principal acestui grup pop, Harry styles, a fost desemnat la rândul său câştigătorul unei alte categorii deloc de invidiat: ‘ticălosul anului’.

La aceeaşi gală au fost decernate şi alte câteva premii non-muzicale: ‘cea mai bună carte’ (‘The Story Of The Streets’, de Mike Skinner), ‘momentul anului’ (ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra 2012), ‘eroul anului’ (Barack Obama) şi ‘cel mai bun film’ (The Hobbit: An Unexpected Journey’).