Câştigă cartea „Testamentul lui Abraham”, cu autograful lui Igor Bergler

Prin tragere la sorţi poţi câştiga una din cele patru cărţi „Testamentul lui Abraham”, cu autograful lui Igor Bergler.

După succesul „Bibliei pierdute”, cea mai vândută carte românească de după Revoluţie, Igor Bergler a lansat cea de-a doua carte, „Testamentul lui Abraham”.

Acţiunea din „Testamentul lui Abraham” se petrece înaintea celei din „Biblia Pierdută”, deci vorbim despre ceea ce se numeşte un prequel.

„Aventurile profesorului Charles Baker se mută din Europa în Statele Unite, dar şi în America Latină. Aşa cum s-a întâmplat în Biblia pierdută totul este construit în jurul unui mister istoric real pe care nimeni până acum nu a fost în stare să îl rezolve cu adevărat.

Cele două mari întrebări la care profesorul trebuie să răspundă sunt din două epoci diferite. Una clasică, la care nici un exeget american de mare clasă nu a reuşit să dea un răspuns satisfăcător: ce l-a determinat pe cel mai mare dintre preşedinţii americani să se transforme dintr-un avocat de provincie, uşor rasist şi pentru care desfiinţarea sclaviei era cel mult o problemă marginală care ţinea mai mult de principiile fondatoare ale Americii ( ca dreptul la roadele propriei munci), dar care nu era în niciun fel dispus de a acorda oamenilor de culoare nici cetăţenie, nici alte drepturi fundamentale, în cel mai aprig susţinător al abolirii sclaviei, în aşa o măsură încât şi-a făcut din aceasta singurul scop în viaţă?

Ba mai mult, şi-a şi pierdut-o din acelaşi motiv. Şi, o a doua mare enigmă, de această dată mai aproape de noi, care sunt motivele reale ale retragerii Papei Benedict al XVI-lea, Joseph Alois Ratzinger? Răspunsurile la aceste întrebări vor declanşa o criză mondială de proporţii, iar implicaţiile conspiraţiilor care le-au făcut posibile vor fi mult mai îngrozitoare decât ale celor din Biblia Pierdută”, descrie Igor Bergler cartea „Testamentul lui Abraham”.

„E un thriller, în stilul deja consacrat. E o carte plină de capcane, parodică, plină de umor. E o carte spectaculoasă. După părerea mea, e mai bună decât Biblia Pierdută. E foarte vizuală, deşi nu pierd multă vreme descriind personajul în forma aia balzaciană, nici cu descrieri de natură foarte lungi. Deşi pare vizuală, ea lasă totuşi mult loc imaginaţiei cititorului”, a spus Igor Bergler într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Europa FM.

Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti de după Revoluţie

„Scrisul m-a ales pe mine. Nu mai făceam film de ceva vreme, făceam publicitate, lucram şi în mediul universitar, iar eu mă plictisesc destul de repede. Nu ştiu dacă le-am făcut bine pe toate, dar de data asta sper că am făcut bine.

Pentru soiul ăsta de carte te pregăteşti toată viaţa. Tot ce ai citit, tot ce ai întâlnit, tot ce ai văzut în materie de film, vine peste tine. Ţi se activează din memoria pasivă. Câteodată, nici nu ştii de unde le scoţi pe toate”, a mărturisit Igor Bergler.