Castelul Corvinilor, loc de filmare pentru pelicula hollywoodiană „Dragonheart 4” – VIDEO

Castelul Corvinilor din Hunedoara va deveni, de la jumătatea lunii aprilie, unul dintre locurile în care vor fi filmate mai multe secvențe din noua producție „Dragonheart 4”, realizată de Universal Studios Hollywood, scrie Agerpres.

„În general, filmările vor avea loc în curtea exterioară a castelului. Acolo se construiește replica unui sat medieval. Vor fi însă și câteva secvențe ce vor fi turnate în interiorul castelului.

Filmările se vor încheia în 5-6 mai, în perioada de Paște fiind prevăzută o pauză”, a declarat, marți, pentru Agerpres, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Pe timpul filmărilor activitatea castelului va continua în mod normal, deoarece accesul turiștilor se va face ca și până acum.

Cei interesați vor putea să vadă însă, de pe podul castelului sau din afara acestuia, cum se desfășoară o zi de filmare la producția americană.

Castelul corvinilor Radu Bercan  Shutterstock

Foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

În aceste zile, producătorii filmului caută 500 de figuranți, de toate vârstele, bărbați și femei, care vor apărea în decorul pregătit la Hunedoara.

„Pentru Castelul Corvinilor aceste filmări reprezintă, în primul rând, foarte multă publicitate. Însă și pentru comunitate reprezintă un câștig deoarece figuranții care vor apărea în film vor fi plătiți cu 50 de lei pe zi și li se va asigura o masă”, a explicat Costin Tinca.

Tinca nu a putut preciza ce actori ar putea veni la Hunedoara, dar a menționat că producătorul filmului este Raffaella De Laurentiis, fiica producătorului de la Hollywood Dino De Laurentiis.

„Dragonheart 4” este prima mare producție de film care se realizează în acest an la Castelul Corvinilor, locul fiind cunoscut însă pentru potențialul său de către casele de producție din țară sau străinătate.

Seria filmelor „Dragonheart” a început în anul 1996, ca o poveste în care se regăsesc aventura, romantismul, umorul și efectele speciale folosite pentru a ilustra legătura dintre un luptător neînfricat și ultimul dragon.

În rolurile principale au jucat Dennis Quaid, David Thewlis și Dina Meyer. Actorul Sean Connery și-a împrumutat vocea personajului central al filmului, dragonul Draco.

Filmul a continuat apoi în anul 2000 cu producția „Dragonheart—Un nou început” și apoi în anul 2015 cu „Dragonheart — Blestemul vrăjitorului”, în care vocea dragonului îi aparține actorului Ben Kingsley.

https://www.youtube.com/watch?v=x1aO4EJuBJA