Case inundate, persoane evacuate, strazi rupte si mii de oameni fara curent electric, in judetul Arges

Echipe ale ISU Argeş şi ale companiei de electricitate sunt in teren şi incearcă remedierea avariilor şi limitarea efectelor inundaţiilor.

Conform ISU ploile din ultima vreme au dus la revărsarea mai multor cursuri de apă care au provocat inundaţii in peste zece localităţi din Argeş, printre care şi in principalele oraşe: Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş.

La Piteşti cel mai afectat cartier a fost Găvana, unde pompierii au fost nevoiţi să inervină pentru evacuarea apei de pe trei străzi.

Şi circulaţia rutieră este afectată, varianta podul Viilor, centura ocolitoare a Piteştiului este inchisa. De asemenea, se circulă cu dificultate pe DN 73C, în localitatea argeşana Muşeteşti, din cauza aluviunilor care au ajuns pe carosabil.

In Curtea de Argeş apa a intrat in trei case, iar viitura a afectat infrastructura de transport. Strada Victoriei este practic ruptă din cauza alunecarilor de teren.

Vântul puternic a afectat linii si transformatoare electrice astfel încât 7000 de consumatori din mai multe localităţi argeşene au ramas fară curent electric.

Echipe ale ISU Arges au evacuat mai multe familii din Miceşti şi Budeasa Mica şi continuă intervenţiile în teren pentru limitarea efectelor ploilor.