Confidenţialitate

Grecia: Prima căsătorie între persoane de acelaşi sex după adoptarea legii, oficiată în prezența poliției | AUDIO

În Grecia, prima căsătorie între persoane de acelaşi sex a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, sub protecţia poliţiei, pentru că respectivul cuplu primise ameninţări, relatează France Presse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proaspăta familie, care a spus că a primit „ameninţări la adresa siguranţei” sale, a mulţumit forţelor de ordine pentru ajutorul acordat „în timpul şi după ceremonie”.

„Căsătoria noastră, care a avut loc în prezenţa celor trei copii ai noştri, s-a desfăşurat fără teamă sau stres, aşa cum ar trebui să fie”, au scris tinerii căsătoriţi într-o scrisoare publicată de poliţie pe reţeaua X.

Liderul partidului de stânga Syriza, principala forţă de opoziţie din parlament, a anunţat că el se va căsători cu partenerul său american, în Grecia, în această vară.

Luna trecută, Grecia a adoptat o lege care autorizează căsătoria gay şi adopţia de copii de către cuplurile de acelaşi sex.

Aproximativ 4.000 de oponenţi ai legii, conduşi în special de partidul de extremă dreaptă apropiat Rusiei, au manifestat atunci în faţa Parlamentului, purtând icoane ale Maicii Domnului şi cruci.

Astfel, țara mediteraneană, unde influenta Biserică Ortodoxă s-a opus feroce reformei, a devenit al 37-lea stat din lume și al 17-lea din Uniunea Europeană şi prima ţară creştină ortodoxă care legalizează adopţia pentru părinţii de acelaşi sex.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Vot istoric în Grecia: Parlamentul de la Atena a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, precum și dreptul de a adopta copii | AUDIO