Casa Regală: Regele Mihai se află sub supravegherea permanentă a medicilor

Regele Mihai se află în continuare sub supravegherea permanentă medicilor şi urmează tratamentul obişnuit din ultimele luni, anunţă Casa Regală.

De asemenea, Principesa Maria se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai, în preajma zilei de naştere a tatălui ei.

În ziua de miercuri, 25 octombrie, când Majestatea Sa va împlini 96 de ani, iar Familia Regală găzduieşte la Bucureşti două importante evenimente dedicate Regelui Mihai.

„Custodele Coroanei va decora, în numele Majestăţii Sale, un număr de 14 personalităţi din România şi Europa, la Sala Tronului Palatului Regal. Seara, Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria vor lua parte la concertul caritabil organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României la Ateneul Român. Concertul a ajuns la a zecea ediţie şi este organizat cu scopul de a aduna fonduri pentru susţinerea programului anual Tinere Talente”, precizează Casa Regală.

În urmă cu două luni, Casa Regală anunţa că Regele Mihai este într-o stare de sănătate fragilă, dar echilibrată, şi are o stare de spirit bună.

Tot atunci, transmite că Regele Mihai „continuă să stea zilnic sub o atentă supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialităţi, precum şi în prezenţa unor devotaţi membri ai personalului Casei Majestăţii Sale, detaşaţi în Elveţia”.

De asemenea, la reşedinţa privată continuă să fie zilnic două maici ortodoxe, detaşate de Biserica Ortodoxă Română.

Regele Mihai I s-a retras din viaţa publică la începutul lunii martie a anului trecut, când Casa Regală a anunţat că a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS