Casa regală britanică dă în judecată revista care a publicat fotografiile cu ducesa Kate topless

Familia regală britanică acuză publicaţia Closer de încălcarea a vieţii private.

Revista Closer, specializată în postarea de informaţii despre celebrităţi, a publicat în ediţia de vineri 15 fotografii în care ducesa de Cambridge, aflată cu soţul ei într-o vacanţă privată în sudul Franţei, apare fără sutien, în timp ce se relaxează făcând plajă pe terasa unei proprietăţi private.

Ducele şi ducesa de Cambridge au dat în judecată editorii revistei. Tribunalul din Nanterre a precizat faptul că avocatul cuplului princiar britanic a demarat în instanţă o acţiune în regim de urgenţă, iar reprezentanţii revistei Closer vor fi audiaţi în cursul zilei de luni.

Publicarea acestor fotografii reprezintă o adevărată lovitură pentru Palatul Buckingham, care încearcă să îşi revină după scandalul provocat de recentele fotografii nud cu prinţul Harry.

În timp ce un purtător de cuvânt al Casei Regale a spus că pozele au întristat profund cuplul princiar, editorul-şef al revistei Closer a descris acele fotografii ca fiind ‘o serie frumoasă’ de instantanee, care prezintă un cuplu de îndrăgostiţi, spunând că acele poze nu sunt deloc degradante. Laurence Pieau a adăugat că deţine şi alte fotografii intime, ce fac parte din aceeaşi serie, dar pe care revista franceză a decis să nu le publice.

Revista Closer este publicată de compania Mandadori, un grup italian deţinut de fostul premier italian Silvio Berlusconi, condus de fiica acestuia Marina. Mulţi avocaţi consideră că acesta va fi un caz dificil de apărat în justiţie, dar profiturile obţinute din comercializarea revistei au toate şansele să depăşească mult eventuala amendă pe care o va primi publicaţia franceză şi care se va ridica probabil la câteva mii de euro.