Casa omului de afaceri Dan Adamescu – patronul Astra Asigurari – a fost perchezitionata de procurorii DNA

Acțiunea are legătură cu dosarul în care patru judecători sunt acuzaţi că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare de insolvenţă. Dan Adamescu este suspectat că ar fi unul dintre cei care au dat șpagă magistraților.

Percheziţiile au fost făcute la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele acestuia. Adamescu ar fi dat mită judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, suspectaţi de corupţie, pentru a obţine soluţii favorabile în anumite dosare. Dan Adamescu deţine compania Astra Asigurări şi Unirea Shopping Center.

Amintim ca judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, au fost arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă. Toţi cei patru magistrați sunt de la Tribunalul Bucureşti, unde se ocupă de dosare de insolvenţă.

Potrivit procurorilor, ei ar fi atribut dosare de insolvenţă unor administratori judiciari anume ori ar fi furnizat informaţii confidenţiale. În schimb, au pretins și primit bani, bunuri sau servicii.