Confidenţialitate

Casa în care a copilărit Janis Joplin, scoasă la vânzare

Casa în care cântăreaţa americană Janis Joplin şi-a petrecut copilăria în anii 1950, situată în Port Arthur, un mic oraş din statul Texas, a fost pusă în vânzare contra sumei de 500.000 de dolari, a anunţat, miercuri, o agenţie imobiliară, potrivit Reuters.

Preţul cerut pentru această casă de mici dimensiuni, ce are o suprafaţă totală de doar 121 de metri pătraţi, este de 10 ori mai mare decât preţurile celorlalte case din zonă.

Casa a fost pusă în vânzare alături de o plăcuţă informativă şi este vizitată în fiecare an de numeroşi fani ai artistei americane.

Actualul proprietar al casei, situată la aproximativ 145 de kilometri faţă de Houston, a construit un gard în jurul proprietăţii, pentru a-i împiedica pe fanii artistei, dar şi pe curioşii din zonă, să se apropie de ferestrele clădirii, a dezvăluit agentul imobiliar Diane Fernandez.

”Proprietarii au fost vizitaţi de oameni din lumea întreagă. Aceştia vin inclusiv din Europa şi Australia. Unii dintre ei le-au oferit 2.000 de dolari pentru a dormi în dormitorul lui Janis Joplin, aflat la parter”, a adăugat ea. Actualii proprietari au refuzat acele oferte.

Casa este pusă în vânzare şi cu un autograf original, a precizat Sarah Bellian, curator la Museum of the Gulf Coast.

”Janis şi sora ei şi-au cioplit numele în lemnul casei”, a precizat ea.

Janis Lyn Joplin (19 ianuarie 1943 – 4 octombrie 1970) a fost o cântăreaţă, compozitoare şi textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influenţe de rhythm and blues şi soul. Janis Joplin este considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi Jim Morrison.