Confidenţialitate

Casa copilăriei lui Harry Potter, estimată la 620.000 de dolari, scoasă la vânzare

O casă din comitatul britanic Berkshire în care au fost filmate câteva scene din viaţa personajului Harry Potter, în perioada copilăriei acestuia, când tânărul ucenic vrăjitor locuia într-o cămăruţă din spatele scării interioare, a fost pusă în vânzare de o agenţie imobiliară contra sumei de 475.000 de lire sterline (620.000 de dolari), potrivit cnn.com.

În filmele din seria ”Harry Potter”, aceasta se afla la adresa ”4 Privet Drive” şi aparţinea maleficilor Vernon şi Petunia Dursley, unchiul şi mătuşa lui Harry Potter.

Personajul Harry Potter şi-a petrecut primii 11 ani din viaţă locuind cu soţii Dursley, după ce a fost abandonat pe scările din faţa casei acestora, pe vremea când era bebeluş, după moartea părinţilor săi.

În lumea reală, adresa corectă este ”12 Picket Post Close”, iar casa se află în suburbia Bracknell din comitatul Berkshire, la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri faţă de Londra.

Casa, care are trei dormitoare, un garaj şi o curte în spate, a fost pusă în vânzare contra sumei de 475.000 de lire sterline (620.000 de dolari), un preţ comparabil cu cele ale proprietăţilor similare din zonă.