Confidenţialitate

Casa Ceauşescu, o nouă atracţie turistică în București

Palatul Primăverii, reşedinţa privată a familiei Ceauşescu, este deschis pentru public şi inclus în circuitul turistic de anul trecut.

Vizitatorii au ocazia să vadă o expoziţie amplă despre viața personală, obiceiurile, felul de a fi al familiei și să înțeleagă cu adevărat personalitatea fostului lider al României, Nicolae Ceauşescu.

În Palatul Primăverii se vizitează spaţiul de lucru al lui Nicolae Ceauşescu, cinematograful, încăperea favorită a liderului comunist, nivelul subteran al palatului, piscina şi sera interioară, o grădină cu o varietate bogată de plante exotice şi mediteraneene.

Bucureştenii au ocazia să viziteze mai multe camere ale reşedinţei. Imobilul are 174 de încăperi și aproape 4500 de metri pătrați.

Palatul Primăverii are 88 de încăperi doar la subsol, multe încăperi auxiliare, spații de depozitare și multe scări astfel încât oaspeții care nu ar trebui să se întâlnească unii cu ceilalți să aibă trasee alternative în imensa clădire. Sunt treisprezece scări în locuință, dar și un lift.

Casa Ceaușescu, cunoscută în prezent ca Palatul Primăverii, a fost în trecut “obiectivul P50”, fiind privit ca un obiectiv strategic unde foarte puțini oameni aveau acces.

Reședința privată a familiei Ceaușescu a fost pregătită la începutul anilor 60 ca una dintre reședințele de protocol ale lui Gheorghe Gheorghiu Dej, fostul lider P.M.R.

După decesul lui Dej și ascensiunea politică a lui Nicolae Ceaușescu în funcția de secretar general al Partidului Comunist Român din 1965, casa și-a schimbat locatarii, devenind locuința personală a familiei Ceaușescu.

Casa a fost utilizată de soţii Ceaușescu în aproape toţi cei 25 de ani de cuplul dictatorial.

Palatul Primăverii (Bulevardul Primăverii nr. 50) este deschis acum și publicului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, detalii fiind disponibile pe www.palatulprimaverii.ro.