Confidenţialitate

Casa Albă: Joe Biden va fi supus unei colonoscopii, iar Kamala Harris preia temporar atribuțiile acestuia

Președintele Statelor Unite ale Americii va merge vineri la spital pentru o colonoscopie „de rutină”, iar atribuțiile sale vor fi transferate temporar către Kamala Harris, vicepreședinte al SUA. Astfel, Kamala Harris devine prima femeie președinte a Statelor Unite ale Americii.

Casa Albă a anunțat într-un comunicat că atribuțiile președintelui Joe Biden vor fi preluate temporar de Kamala Harris, vicepreședinte al SUA, în perioada în care acesta este internat în spital pentru o colonoscopie „de rutină”, conform AFP și Reuters, citate de Agerpres. Kamala Harris devine prima femeie președinte a Statelor Unite ale Americii.

Rezultatele controlului medical vor fi făcute publice sâmbătă după-amiaza, chiar în ziua în care Biden împlinește 79 de ani.

Președintele SUA este vaccinat împotriva COVID-19, iar la finalul lunii septembrie a primit și doza booster. Acesta nu fumează și consumă băuturi alcoolice.

Este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și a spus că intenționeaz să candideze din nou la prezidențiale în 2024. Cu toate acestea, unele voci spun că ar putea renunța, mai ales din cauza vârstei înainte.

Sursa foto: Facebook / Joe Biden

Citește și: Calendarul învestirii Guvernului PSD-PNL-UDMR de săptămâna viitoare. Joi, am putea avea un guvern cu puteri depline | AUDIO