Casa Albă, închisă pentru vizitatori din mai multe ţări

Turişti străini din mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, au fost anunţaţi că nu pot vizita Casa Albă, la numai câteva zile după ce preşedintele american Donald Trump a redeschis-o pentru vizitatori, relatează Daily Mail.

Casa Albă a fost redeschisă pentru vizitatori săptămâna aceasta, pentru prima dată după învestirea în funcţie, însă turiştii străini au fost îndrumaţi să îşi contacteze ambasadele la Washington pentru a cere dreptul de a o vizita.

Mai multe ambasade străine au precizat că Departamentul de Stat i-a informat că cetăţenii străini nu pot vizita deocamdată reşedinţa prezidenţială.

Printre ţările ai căror cetăţeni nu pot intra în Casa Albă se numără Marea Britanie, Australia, Canada şi Danemarca.

“Deşi site-ul Casei Albe îndeamnă cetăţenii străini să îşi contacteze ambasada pentru a aranja un tur, noi am fost instruiţi de Departamentul de Stat că astfel de tururi nu sunt posibile în prezent. Bineînţeles că vom updata acest site imediat ce Departamentului de Stat ne va permite să aranjăm din nou tururi la Casa Albă”, a afirmat Ambasada Danemarcei.

“Departamentul american de Stat NU a facilitat tururi publice sponsorizate de ambasadă la Casa Albă din 2011”, a subliniat şi Ambasada Australiei.

Ambasada Canadei le sugerează cetăţenilor săi să viziteze Centrul pentru Vizitatori ai Casei Albe, care este deschis pentru toşi. “Puteţi lua în considerare şi tururi gratuite, cu ghid, la alte instituţii americane simbol, printre care Pentagonul, Capitoliul, Biblioteca Congresului, Arhivele Naţionale şi Washington Monument”, adaugă reprezentanţa diplomatică.

Americanii care vor să viziteze Casa Albă trebuie să îşi aranjeze turul prin intermediul reprezentanţilor lor în Congres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS