Casa Albă a publicat un clip haios în care joacă preşedintele Barack Obama – VIDEO

Casa Albă a postat pe Facebook un clip haios în care preşedintele Barack Obama joacă, între alţii, alături de vicepreşedintele Joe Biden, Prima Doamnă Michelle Obama şi fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor John Boehner, într-o serie de scenete pline de umor şi autoironie.

Clipul a fost difuzat în timpul ultimului dineu al corespondenţilor de la Casa Albă.

„În mod tradiţional, preşedinţii nu rămân (la Washington) după ce-şi încheie mandatul, un lucru la care am meditat o vreme”, îl citează Casa Albă pe Obama în acest mesaj postat pe Facebook.

Clipul începe cu Obama gândindu-se la „ce o să fac eu în DC doi ani?”.

În prima scenetă, locatarul Casei Albe discută cu vicepreşedintele Joe Biden despre această preocupare a sa.

„Mergeţi la Londra”, îl îndeamnă Biden. „Nu pot să merg zilnic, nu?”, îi replică preşedintele. Biden încearcă să schimbe vorba şi-l întreabă care dintre ochelarii săi de aviator îi plac, probând două percehi. „Care vă plac mai mult? Ăştia sau ăstia?”. „Joe, sunt la fel”, îi spune preşedintele. „Surprind stări de spirit diferite”, îi spune maliţios vicepreşedintele.

Vicepreşedintele îl sfătuieşte, de asemenea, să revină la „lucruri practice”, sugerându-i că, dacă tot vrea să conducă din nou, are nevoie de un permis sau să facă voluntariat.

Sugestiile vicepreşedintelui devin scenariile altor scenete în care preşedintele abordează cu ironie probleme cu care s-a confruntat în timpul mandatului, precum autenticitatatea certificatului său de naştere, atunci când documentul îi este cerut pentru eliberarea permisului, sau programul Obamacare.

Michelle Obama apare într-o scenetă în care preşedintele îi foloseşte telefonul mobil pentru a se filma cu intenţia de a-şi promova această reformă a asigurărilor de sănătate.

Fostul preşedinte republican al Camerei Reprezentanţilor John Boehner apare într-o scenetă în care îi oferă sfaturi preşedintelui democrat în timp ce privesc un film. El îl îndeamnă pe preşedinte să redevină el însuşi, „dacă mai ştii cum să faci asta” îi spune şi-i mărturiseşte că, spre exemplu, el a băut o bere dimineaţa şi-i vinde „pontul” că la o reţea  fast-food se serveşte micul dejun toată ziua.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS