Cărţile pe faţă la Bucureşti

Joi, cititorii din capitală vor avea parte de o serie întreagă de evenimente cu ocazia lansării volumului ‘Cărțile pe față’ în București, carte scrisă de Victor Miron, iniţiatorul celei mai ample mişcări româneşti de încurajare a lecturii.

Victor Miron, iniţiatorul celei mai ample mişcări româneşti de încurajare a lecturii, îşi va lansa joi, în Bucureşti, volumul ‘Cărţile pe faţă’.

‘Cărțile pe față’ este o campanie de promovare a lecturii care vine să demonstreze tinerilor că e cool să citești și că lectura îți dezvoltă creativitatea. Prin toate acțiunile lor de până acum ei exemplifică practic creativitatea: de la service auto cu bibliotecă și cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat) până la nuntă ca la carte și împrumutarea cărților de la bancă. Tot în cadrul acestei campanii a venit propunerea ca oamenii care călătoresc cu autobuzul citind o carte să circule gratuit.

‘Totul a început în luna ianuarie a acestui an când mi-am schimbat poza de profil pe Facebook cu una în care fața îmi este acoperită de o carte. Prin acest gest am invitat prietenii de pe rețeaua de socializare să își dea și ei Cărțile pe față. De atunci și până acum, mii de oameni mi-au urmat exemplul’ spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei și autorul ‘Cărțile pe față’.

Cartea ‘Cărțile pe față’ spune povestea primelor zece acțiuni din cadrul campaniei Cărțile pe față. Tipărirea acestei cărți a fost posibilă cu ajutorul unei campanii de crowdfunding dar și cu sprijinul unor companii și chiar a Primăriei Alba Iulia.

Lansarea ‘Cărțile pe față’ va avea loc joi, 27 noiembrie, de la ora 20.00 la noul BiblioLounge din cadrul Bibliotecii Ion Creangă, Christian Tell nr.10 (zona Piața Romană).

Această lansare va fi precedată de la ora 19.00 de o Gală a cititorilor tot la Biblioteca Ion Creangă unde cititorilor li se va întinde covorul roșu la intrare și vor fi celebrați ca adevărate VIP-uri. Aici se poate vedea cum s-a desfășurat gala de la Cluj.

Joi, între orele 9:00 şi 17:00, va funcționa un taxi gratuit. Cu acest taxi, un Mercedes Clasa E ultimul model, vor putea fi conduși gratuit toți doritorii care îl vor comanda prin aplicația de mobil Clever Taxi. Astfel, călătorii vor putea să vorbească despre lectură și despre ‘Cărțile pe față’ cu Victor Miron, care va fi și el în mașină pe toată durata zilei.