Confidenţialitate

Cărțile de mindfulness destinate copiilor de cel puțin doi ani, tendință editorială în Marea Britanie | AUDIO

Cărțile de mindfulness pentru copiii de cel puțin doi ani sunt cea mai recentă tendință editorială din Marea Britanie. Din 2021 încoace au crescut cu aproape 40% vânzările căților care abordează emoțiile și problemele de sănătate mintală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cărțile care-i ajută pe copii să-și înțeleagă emoțiile reprezintă acum aproape un sfert din catalogul unei edituri din Marea Britanie. Încurajată de vânzările în creștere, aceasta vrea să publice și mai multe astfel de titluri, scrie cotidianul The Guardian. Decizia vine ca răspuns la studiile privind felul în care copiii sunt afectați de pandemia covid, de schimbările climatice și, mai nou, de creșterea costului vieții.

Un raport privind cărțile pentru copii arată că în acest an au fost publicate cu 18% mai multe titluri privind sănătatea mintală și anxietatea decât în 2021 și cu 76% mai multe comparativ cu 2019, înainte de pandemie.

Creșterea nu este generată de părinții prea anxioși, spun editorii, care invocă datele unui sondaj potrivit căruia cărțile despre dezvoltare personală, stimă de sine și sănătate mintală sunt pe placul a peste 850.000 de copii cu vârste de până la 17 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cărțile scrise de Annie Ernaux, câștigătoarea Nobelului pentru Literatură, s-au epuizat în majoritatea librăriilor franceze | AUDIO