Cartierul vienez Grinzing, locul în care timpul a încremenit

Un cartier mai puțin cunoscut, dar absolut pitoresc. Așa este Grinzing, locul în care pare că timpul a încremenit undeva în secolul al 16-lea. Drumurile sunt înguste și pietruite, unele chiar de pământ, casele sunt joase și colorate vesel, iar tot peisajul este completat de livezi de pomi fructiferi și podgorii. Așadar, deși este integrat în capitală, Grinzing are aspectul și păstrează atmosfera unui vechi sătuc austriac.

 

Turiștii găsesc aici o altă lume, plină de farmec. Oamenii din Grinzing sunt veseli și foarte primitori. Se pricep de minune să valorifice locul în care trăiesc și știu cum să-i atragă pe turiști aici. De altfel, Grinzing este locul cel mai indicat dacă vrei să mănânci bine în Viena și să încerci bucătăria tradițională. Pe străduțele înghesuite sunt numeroase restaurante cu specific vienez. Meniul include, evident, cârnați cu varză acră, udați din belșug cu vin. Iar toamna, turiștii sunt serviți nu cu vin, ci cu must.

 

După ce sunt serviți cu o masă copioasă, turiștii trebuie să viziteze la pas întregul cartier vienez. Așa vor descoperi Beethovenruhe. Nu întâmplător această străduță poartă numele marelui compozitor: Ludwig van Beethoven a locuit o vreme în cartierul Grinzing.

 

Cât privește accesul, turiștii care aleg să călătorească cu transportul în comun, pot urca în tramvaiul 38 și coborî la capăt de linie, unde se află cartierul Grinzing.