Cartel Alfa acuza presiuni din partea Wizz Air, compania neaga

Confederația Sindicală a cerut companiei aeriene să respecte dreptul legal la asociere și să renunțe la aceste practici.

Sindicatul Cartel Alfa acuză compania Wizz Air de presiuni asupra angajaților-membri de sindicat care ar fi amenințați cu procese și concedieri abuzive.

În replică, Wizz Air neagă aceste acuzații și susține că drepturile angajaților nu sunt încălcate.

Potrivit Cartel-Alfa, Aerolimit Professional este un sindicat care îi reprezintă pe angajații companiei Wizz Air .

Confederația sindicală afirmă că încă de la momentul notificării oficiale a angajatorului, sindicatul a fost ținta unui atac fără precedent.

Cartel Alfa oferă și un exemplu în acest sens: la o lună după înființarea sindicatului, liderul acestui Constantin Mircea a fost concediat abuziv, iar altor 2 persoane din conducere le-a fost anulat programul de zbor.

Sindicaliştii susţin că cei din conducerea Wizz Air au susținut în reptate rânduri că nu vor accepta niciun sindicat în interiorul companiei şi că iniţiatorii au la dispoziţie o săptămână pentru a-l dizolva, în caz contrar ameninţând cu luarea de măsuri.

La solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX, compania aeriană a precizat că respectă toate drepturile angajaţilor și a negat toate acuzațiile care i se aduc.