Cartea despre culisele administraţiei Trump devine best-seller în SUA

Volumul „Fire and Fury: Inside the Trump White House” înregistrează vânzări spectaculoase în Statele Unite ale Americii, devenind rapid un adevărat best-seller online, relatează Euronews.

Scrisă de jurnalistul Michael Wolff pe baza unor mărturii ale lui Steve Bannon, fost strateg şi consilier al liderului de la Casa Albă, cartea descrie culisele actualei administraţii conduse de Donald Trump, punând sub semnul întrebării capacitatea magnatului republican de a guverna.

Pasaje apărute în avans au stârnit o furtună pe scena politică de la Washington și încercări ale avocaților președintelui de a bloca publicarea.

Book Culture, o librărie independentă din New York, s-a asigurat că există suficiente copii pentru clienții săi. Managerul Nick Buzanski consideră că prin atitudinea beliciosă, Donald Trump a asigurat succesul acestei controversate apariţii editoriale.

În paginile cărţii, Steve Bannon mărturiseşte că magnatul republican a fost surprins de victoria în alegerile din 2016, câştigate în faţa democratei Hillary Clinton, şi îl acuză de trădare pe fiul lui Donald Trump  pentru întâlnirea avută cu oficiali ruşi în timpul campaniei electorale. Posibilul amestec al Moscovei în scrutinul din SUA este subiectul unei anchete speciale, un scandal care a dominat primul an al administraţiei Trump.

Liderul de la Casa Albă spune că această carte este “plină de minciuni”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS