Confidenţialitate

Cartea Adrianei Săftoiu: E moral ca un apropiat al unui mare om de stat să facă dezvăluiri din culisele unor decizii istorice?

În acest weekend, fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu a lansat o carte ce presupune numeroase dezvăluiri din perioada celor trei ani petrecuți alături de fostul președinte Traian Băsescu, în calitate de purtător de cuvânt al acestuia.

Nu știu încă ce conține această carte, “Cronică de Cotroceni” se numește, nu am avut când să o citesc, spune Moise Guran. De fapt e o întreagă poveste legată de asta. Aam totuși la dispoziție câteva rânduri pe care le-am găsit pe site-ul editurii Polirom, vi le citesc și apoi voi enunța tema dezbaterii de azi.

Așa cum spuneam, nu sunt foarte mulți cei care au avut acces la această carte ce pare a promite o demitizare a lui Traian Băsescu, dar ea deja a devenit controversată, atenție, înainte de a fi citită.

De exemplu, în Evenimentul Zilei de azi, domnul Ion Cristoiu scrie un articol foarte dur la adresa doamnei săfotiu, deși mie nu mi-e clar dacă dl cristoiu a citit sau nu cartea.

Nu mi-am imaginat niciodată că o ziaristă (a lucrat la Mediafax) cu o carieră deosebită ca funcționar public (a fost purtător de cuvînt al Guvernului Radu Vasile, consilier la Cotroceni) și ulterior de om politic (parlamentar, lider PDL) se poate coborî peste noapte la postura de menajeră care se uită prin gaura cheii ca să vadă cum se scarpină Stăpînul prin părțile păroase.

Astăzi, la România în Direct, Moise Guran vă propune o dezbatere mai degrabă de moralitate legată de gestul doamnei Săftoiu de a scrie sau nu această carte…

Ce anume justifică dezvăluirea unor fapte de culise, după ce te-ai bucurat de încrederea unui personaj de talia președintelui României? Sunt lucruri care trebuie să rămână pentru istorie sau, din contră, sunt lucruri pe care urmașii nu ar trebui să le știe despre un om de stat ce a semnat uite, aderarea României la Uniunea Europeană. Dacă dumneavoastră, fiecare dintre dumneavoastră ați fi fost în locul Adrianei Săftoiu, ați fi făcut sau nu acest tip de dezvăluiri?

https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-e-moral-ca-adriana-saftoiu-sa-faca-dezvaluiri-despre-cotroceni-25-05-2015

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.