Confidenţialitate

Carmen Dan nu demisionează de la Ministerul de Interne | AUDIO

Carmen Dan a anunțat, joi seara, că nu demisionează de la Ministerul de Interne în contextul disputei cu premierul.

Într-o declarație de presă, ministrul a comunicat că şi-a trimis Corpul de Control la Poliția Capitalei, pentru verificări în cazul agentului arestat pentru pedofilie. Poliţistul a comis agresiunea într-un lift din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Victime au fost doi copii.

Individul şi-a recunoscut fapta. Procurorii verifică şi alte plângeri din trecut, agentul fiind principal suspect.

În urma izbucnirii scandalului, la începutul săptămânii, Carmen Dan a cerut premierului să-l demită pe șeful IGPR, Bogdan Despescu.

Premierul Mihai Tudose a refuzat, aşteptând un raport amănunțit despre cele întâmplate.

În încercarea de a demonta acuzaţia că l-a minţit pe premier, Carmen Dan a prezentat un acord scris, semnat de Cătălin Ioniță, pe care l-a propus ca înlocuitor la vârful IGPR. Ulterior, acesta s-a răzgândit. Potrivit lui Carmen Dan, acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza unor “atacuri virulente în spațiul public la adresa lui și a familiei”.

Cât despre posibilitatea demisiei, ministrul de Interne a spus că “Guvernul este unul politic, iar miniștrii sunt nominalizați și validați în forurile statutare ale partidelor din coaliție. Tot acolo se aprobă retragerea lor din Guvern”, a încheiat Carmen Dan.

“Un ministru de Interne care își permite să mă mintă așa nu mai am ce să lucrez cu ea. Mi-a spus că e dispusă să își dea demisia, i-am spus că o accept dacă o dă“, spunea premierul Mihai Tudose, miercuri seara, la Antena 3. Şeful guvernului susţinea că ar accepta demisia ministrului, “dacă [Carmen Dan – n.r] va fi lasată”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.