Carla’s Dreams: cover live după „Focul din vatră”, piesa soţilor Aldea Teodorovici – VIDEO

Invitată în această dimineaţa în emisiunea Deşteptarea, trupa Carla’s Dreams a interpretat un cover după o piesă a soţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, celebri cântăreţi moldoveni ai anilor 90.

Muzica piesei „Focul din vatră” a fost compusă de Ion Aldea Teodorovici, iar versurile au fost scrise de poetul Dumitru Matcovschi.

Doina şi Ion Aldea Teodorovici au o poveste de viaţă specială, cu un final tragic. Deşi au trecut 23 de ani de la dispariţia lor, piesele sunt încă difuzate în Republica Moldova.

În anii de confuzie politică şi socială, de după revoluţia din 1989, ei au fost primii artişti au cântat despre limba română, fraţii de peste Prut şi despre Eminescu.

Soții Aldea Teodorovici au decedat în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în urma unui tragic accident rutier. Mașina în care se deplasau Ion și Doina spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România.

La acel moment, moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională.

„Sunt o legendă. Piesele sunt irepetabile. Au acel ceva care reprezintă poporul ăsta. E practic muzică populară.” a declarat unul dintre membrii Carla’s Dreams.

Întreaga activitate artistică a soţilor Aldea Teodorovici a însemnat promovarea ideii de uniune naţională, între Basarabia şi România, iar Doina şi Ion Aldea Teodorovici au organizat o mulţime de evenimente pe această temă.

„Eu cred că legătura de acum este şi mai strânsă pentru că este mai clară. Deja nu mai există speculaţii de niciun fel. Pentru toată lumea este clară şi istoria şi limba. E o temă atât de clară, încât legăturile sunt foarte la suprafaţă.”, a continuat membrul Carla’s Dreams.

https://www.youtube.com/watch?v=Vqt3o3ygvt8