Confidenţialitate

Care sunt femeile care au contribuit pentru confortul nostru la volan

În luna martie sărbătorim femeile de milioane chiar și în emisiunea Piese și Mașini! Sâmbătă, la Europa FM, Radu Constantinescu și Dan Vardie le-au mulțumit, în numele tuturor soferilor, femeilor care au contribuit la confortul nostru la volan.

În 1903, Mary Anderson a patentat primul ștergător de parbriz, acționat manual. Pe baza acestuia, Charlotte Bridgewater a patentat ștergătorul acționat electric în 1917.

Katharine Blodgett este prima femeie care a a făcut un doctorat în fizică de la Universitatea Cambridge, în 1926. Katharine a inventat tehnologia sticlei antireflexive, în 1938, tehnologie folosită și astăzi la fabricarea parbrizelor.

Lui Margaret Wilcox trebuie să-i mulțumim pentru că a inventat primul sistem de încălzire de la bordul unui automobil, sistem patentat în 1893.
Sistemul redirecționa căldura de la motor către picioarele pasagerilor.

Dorothée Pullinger este creditată drept prima femeie care a creionat designul unei mașini special pentru femei. Inginer în cadrul Vickers în primul războil mondial, Dorothée a folosit Fiat-ul 501 al tatălui său drept bază de plecare pentru conceptul său Galloway 10/20.

ILUSTRAȚIE: Thom Holmes / Unsplash