Confidenţialitate

Care este echipa de haltere a României la Jocurile Invictus – AUDIO

Echipa de haltere a României la Jocurile Invictus este formată din doi militari: – maior Nicolae Grigore, rănit în anul 2007, în Afganistan și plutonier adjutant principal Eugen Mănăilă, rănit în anul 2010, în Afganistan.

La 10 ani de la accidentul care i-a schimbat viața, maiorul Nicolae Grigore (foto) mărturisește la Europa FM că participarea la competiția sportivă din Canada îi aduce aminte de momentul în care un medic canadian i-a salvat nu doar viața, ci și cariera.

”În momentul în care am fost evacuat din zona în care am avut incidentul, pe masa de operație, s-a luat decizia dacă să mi se taie sau nu brațul stâng.
Și un medic canadian a zis: Nu, trebuie să încercăm să-i sălvăm brațul, pentru că este tânăr și are o carieră în față.

Și atunci, s-a luat decizia să se facă două operații sau chiar trei, pentru a mi se salva brațul. Și dacă doamne ferește, era să îl taie, de unde îl tăia? Din umăr!
(…) Practic, mușchiul se mai ținea doar în os și decizia a fost să reconstruiască, să încerce să refacă terminațiile nervoase. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, dar le mulțumesc pentru decizia pe care au luat-o pentru că e ok”, mărturisește cu emoție în glas maiorul Nicolae Grigore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport