Care au fost teoriile fizicianului Stephen Hawking

Teoriile lui Stephen Hawking au trezit de multe ori controverse, ele atingând subiecte delicate precum formarea lumii, Dumnezeu și chiar extratereștii. În anul 2010, Stephen Hawking a avertizat omenirea cu privire la extratereștri. Acesta este de părere că extratereștrii ar putea să fie jefuitori care străbat universul, în speranța de a găsi planete pe care să le colonizeze și exploateze. Această teorie este detaliată în documentarul “Locurile preferate ale lui Stephen Hawking”.

Tot el este cel care a tras un semnal de alarmă privind viitorul sumbru al omenirii. Stephen Hawking a susținut că omenirea mai are la dispoziție între 200 și 500 de ani pentru a-și găsi o nouă casă. Doar că nici acești ani nu ar fi unii comozi pentru oameni, care au intrat într-un ”război tăcut” cu tehnlogia.

Tehnologia și globalizarea afectează foarte mulți oameni, observa Stephen Hawking în urmă cu doi ani în cadrul unui editorial publicat în The Guardian: ”Automatizarea fabricilor a decimat deja locurile de muncă în mediile clasice, de acest fel, iar avântul inteligenței artificiale va contribui, în continuare, la această distrugere a locurilor de muncă, ce va afecta din ce în ce mai mult clasa mijlocie, unde doar cele mai importante roluri vor rămâne ale oamenilor”.

Din 2017, Teza de doctorat a lui Stephen Hawking, scrisă în 1996, ”Properties of Expanding Universes” poate fi consultată şi descărcată la liber, de pe site-ul Universității din Cambridge.

Reputatul fizician englez Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS