Confidenţialitate

Caravana TIFF revine la Piatra Neamț între 20 – 22 iulie

Caravana TIFF, ajunsă la cea de-a 9-a ediție, revine la Piatra Neamț, între 20 – 22 iulie, cu trei filme ce vor putea fi văzute în aer liber, pe Platoul Curții Domnești, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

Finalul de săptămână începe la Piatra Neamț cu proiecția filmului “Jafuri, mașini și fidelitate fără limite” / “Le Fidèle”, în regia lui Michael Roskam. Lansat în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Internațional de la Veneția, cel de-al treilea lungmetraj din cariera regizorului belgian promite o poveste de iubire plină de obstacole și provocări, adusă la viață de Matthias Schoenaerts și Adèle Exarchopoulos, care îi va ține pe spectatori în suspans preț de mai bine de două ore.

Caravana TIFF aduce pe ecran, în cea de-a doua seară de proiecții, “România Neîmblânzită”, în regia lui Tom Barton Humphreys, documentarul care prezintă frumusețea sălbatică a României într-o manieră complexă și autentică. Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence şi narat de Victor Rebengiuc, filmul este o producţie inedită, filmată pe parcursul unui an întreg. Cei peste 20 de cameramani implicaţi în filmarea documentarului au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietăţilor pentru supravieţuire.

Weekend-ul cinefil de la Piatra Neamț se va închide cu proiecția lungmetrajului românesc, “Scurtcircuit”, în regia lui Cătălin Saizescu. Acesta a fost prezentat în premieră mondială în competiția festivalului de film de la Shanghai și recunoscut la festivalul din China pentru realizare artistică deosebită, aducând pe ecran o poveste inspirată de drama petrecută în 2010 la maternitatea Giulești.