Confidenţialitate

Caravana cu vedete, noua strategie pentru convingerea populației să se vaccineze | AUDIO

Autoritățile au pregătit o nouă strategie pentru a convinge populația de la sate și din orașele mici să se vaccineze anti-COVID.Caravana cu vedete va colinda prin toată țara pentru a convinge cât mai multe persoane să se vaccineze, a spus ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, invitat într-o emisiune la B1 TV.

Ministrul nu a dat numele vedetelor care vor participa la această campanie, dar a cerut o mai mare implicare în campania de vaccinare și din partea organizatorilor de evenimente.

”Principala problemă unde trebuie acum să ne orientăm este în special în orașele mici și zona rurală. Evenimentele de tip cel de la Bibliotecă (Națională – n. red), pot continua, dar nu vor targeta segmentul de public care are cea mai mică rată de vaccinare, cel de care spuneam mai devreme. Și atunci, trebuie să mergem noi către dânșii prin diferite caravane. Am discutat chiar și cu domnul Valeriu Gheorghiță, am făcut șezători care aveau ca scop vaccinarea. Și noi ne gândim la o caravană care să aibă vedete cu priză în zona targetată și această caravavă să aibă un traseu prin zonele considerate cu o rată de vaccinare mai slabă, tocmai pentru a îmbunătăți această rată”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul persoanelor care se vaccinează zilnic în România este în scădere. Sâmbătă, de exemplu, au fost mai puțin de 8.000 de persoane vaccinate cu prima doză.

Până acum, sunt sub 4,5 milioane de români vaccinați cu ambele doze.