Confidenţialitate

Caravana cu Medici pornește, din nou, la drum

Caravana cu Medici, o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita, în luna octombrie, 4 sate din țară pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare şi ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii.

În zilele de 5 şi 6 octombrie, Caravana cu Medici va realiza acţiuni medicale la Banca (județul Vaslui), pentru depistarea, tratarea şi prevenţia afecţiunilor cardiovasculare la adulţi.

În intervalul 11 – 12 octombrie, vor fi organizate două deplasări la Homoroade (judeţul Satul Mare) și Roşia Montană (județul Alba) pentru afecţiuni cardiovasculare la adulţi.

De asemenea, în perioada 18 – 20 octombrie, o echipă se va afla în Varniţa, unde va identifica şi trata probleme cardiovasculare.

De la începutul anului şi până acum, Caravana cu Medici a organizat 16 deplasări personalizate, dedicate sănătăţii femeii, copiilor şi persoanelor de vârsta a 3-a.

În 2018,  caravana a reuşit să ajungă în 21 de sate din 12 judeţe, stabilind un record al ediţiilor. Caravanele cardio efectuate au inclus realizarea a 809 consultaţii şi 461 de consulturi de specialitate şi au fost recoltate 881 de analize. Caravanele pentru sănătatea femeii au dus la realizarea a 385 de teste Babeş-Papanicolau, 340 de ecografii de sân şi distribuirea a 200 de vouchere pentru mamografie.

Asociația a fost fondată, în 2014, de 5 medici rezidenți care au remarcat absența serviciilor medicale de bază în mediul rural, lipsa totală de educație medicală și mentalitatea total nepreventivă a românilor și au decis să găsească ei înșiși soluții pentru aceste probleme.

Populația țintă este cea din mediul rural cu risc crescut de sărăcie, acces dificil la serviciile medicale de bază: copiii din familiile defavorizate, vârstnicii, populația neasigurată. Un alt grup țintă al proiectului sunt școlarii, pentru cursurile de educație medicală și implicit prin ei, părinții acestora.