Carambol pe A2: 11 șoferi, urmăriți penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

Dosare penale pentru 11 șoferi implicați în carambolul de pe Autostrada Soarelui de la începutul lunii noiembrie. Aceștia sunt suspectați  pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

În dimineața zilei de 5 noiembrie, în condiții de ceață densă, un grav accident s-a produs pe A2, pe sensul de mers București-Constanța. 33 de mașini au fost implicate, dintre care două microbuze care transportau persoane și un camion.

57 de oameni au fost transportați la spitale, în vreme ce alte patru persoane nu au mai putut fi salvate.

Potrivit anchetatorilor, accidentul s-a produs din cauza vitezei neadaptate la condițiile meteo, respectiv ceață – cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, și pentru că șoferii nu au păstrat distanța în mers.

Primul şofer care a fost implicat în accident, un instructor auto, a povestit că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri la oră atunci când a constatat că nu vede nimic în față. Surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

Accidentul din 5 noiembrie este considerat cel mai grav care a avut loc vreodată pe Autostrada Soarelui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS