Captură record de droguri în Italia | AUDIO

14 tone de amfetamine, cunoscute sub numele de „drogul jihadului”, au fost capturate în Portul Salerno, situat la sud de Napoli.

Stupefiantele, sub forma a 84 de milioane de comprimate de captagon, au fost produse în Siria de gruparea Stat Islamic, pentru finanțarea terorismului.

Drogurile au o valoare de un miliard de euro pe piaţa neagră, anunţă Poliţia italiană, care vorbeşte despre „cea mai mare captură de amfetamine la nivel mondial”.

Drogurile erau în 3 containere suspecte, ascunse în cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial, pentru a nu fi detectate de scannere.

Comprimatele erau marcate cu simbolul „captagon”, cunoscut şi sub denumirea de „drogul jihadului”. Captagonul – explică Garda Financiară din Napoli – este vândut în Orientul Mijlociu și este larg răspândit atât în rândul luptătorilor Isis pentru a inhiba frica și durerea, cât și în rândul civililor.

Produsă în principal în Liban și răspândită în Arabia Saudită în 1990, această substanță a reapărut în atenția teroriștilor și, prin urmare, a fost numită „drogul Isis” sau „drogul jihadului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS