Capital: Comisioanele percepute de banci difera

Cele mai multe instituții percep o taxă fixă la interogarea de sold. Pe de altă parte, comisioanele sunt mult mai mari atunci când banii sunt retrași de la bancomatele care nu aparțin băncii care a emis cardul.

Potrivit Capital, OTP Bank percepe cel mai mare comision la administrarea contului: 4,5 lei. Aceeași bancă încasează 1 leu pentru eliberarea extrasului de cont și 0,3 lei comision la interogarea soldului (taxă valabilă atât pentru pentru bancomatele proprii, cât și pentru cele care aparțin altei bănci).

Banca Comercială Română încasează 20 de bani la ATM-urile proprii, atunci când clienții vor să afle câți bani au pe card și 2,5 lei – sumă fixă, atunci când clienții folosesc bancomatul altei bănci.

Marfin Bank percepe cel mai mare comision pentru extrasul de cont: 3 euro, însă interogarea de sold și administrarea contului sunt gratuite.

Nici Banca Transilvania nu percepe comision pentru administrare de cont, însă interogarea de sold este taxată cu 0,3 lei, arată analiza Capital.

La Raiffeisen Bank administrarea contului costă 2,5 lei, iar eliberarea extrasului de cont 2 euro, în vreme ce la ING Bank această operațiune este gratuită.

În fine, BRD percepe 80 de eurocenți pentru administrarea contului, 0,5 euro la interogarea de sold în bancomatele proprii și 1 euro atunci când cardul este verificat la un alt ATM.

Să mai spunem că acestea sunt comisioane standard și pot fi negociate de fiecare client în parte – în funcție de relația contractuală pe care o are cu instituția bancară.